Informació general sobre la COVID-19

Dimecres, 2 de setembre de 2020 a les 00:00

Des de dissabte 29 d’agost, s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2107/2020, de 28 d'agost, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Principals mesures:

 • Prohibició de les trobades i reunions de més de deu persones:

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic.

Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes, sens perjudici del compliment de les distàncies mínimes entre taules o grups de taules, que estableixin les resolucions de les autoritats sanitàries.

 • Activitats excloses de la prohibició:

Activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres i els mitjans de transport públic.

Activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

La realització d'activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual podrà ser exercit en les condicions que determini l'autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

​Tot i així recordeu:

Manteniu la distància física interpersonal

 • Respecteu la distància física personal de seguretat d'1,5 metres, tant en espais tancats com a l'aire lliure, amb aquelles persones amb qui no conviviu, encara que siguin familiars o amics.
 • Eviteu espais concorreguts, on sigui difícil mantenir la distància interpersonal i es puguin produir aglomeracions.
 • Minimitzeu els contactes socials diaris, manteniu els grups de convivència habitual el més estables possible i procureu reduir els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió, i opteu preferiblement pels espais a l'aire lliure a l'hora de fer trobades.
 • Si celebreu reunions familiars i activitats socials, feu-ho preferentment amb les persones amb qui manteniu una relació i un contacte propers de forma molt habitual i, si és possible, a l'aire lliure.
 • Eviteu generar aglomeracions i respectar tant les limitacions en l'aforament que s'estableixin com les normes de protecció individual.

Renteu-vos les mans sovint

 • El rentat freqüent de mans, amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques, continua essent una mesura fonamental.
 • Cal que les manteniu netes durant tot el dia.

Poseu-vos la mascareta

 • L'ús de las mascareta és obligatori per a totes les persones de 6 anys en endavant, en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.
 • Queden exemptes d'aquesta obligació les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per la utilització de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d'autonomia per treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta que en facin inviable el seu ús.

 

Darrera actualització: 03.09.2020 | 12:26