Ruta Autoguiada per les vinyes de Miralles - Natura Local

Us proposem una agradable ruta que us portarà a descobrir alguns racons atractius i interessants de Santa Maria de Miralles. Entre ells destaquem la font de Fontanilles, el paisatge de les vinyes amb la serra de Miralles al fons, i les vistes impressionants des del castell de Miralles.

Comencem la ruta a davant de l’Ajuntament de Santa Maria de Miralles per una pista asfaltada, al costat de camps de conreu de vinyes velles, la qual deixarem en arribar al cementiri. Seguirem una petita pista que es convertirà en camí, a on tindrem les primeres vistes a la serra de Miralles.

Arribats a la plana de Mas Retou, tornarem a caminar per una pista ampla i còmoda que ens acompanyarà fins a la font de Fontanilles, a on podrem gaudir d’aquest racó fresc i idíl·lic.

Visitada la font, tornem a la pista principal, la qual seguirem ara ja fins a arribar a la font de Cal Gol, a on agafarem un petit sender que ens durà ,amb una mica d’esforç, fins al castell i l’església romànica de Miralles. Les vistes des del castell i els miradors no us deixaran indiferents.

A continuació començarem un descens per una pista asfaltada, fins a travessar la carretera C-37 a l’altura de Ca l’Escolà. 

Passarem pel costat d’una sèrie de masies abans d’arribar als primers camps de vinyes de can Françola. El paisatge de les vinyes amb la serra de Miralles al fons és únic i incomparable.

Creuarem la riera de Miralles a l’altura de Can Françola i caminarem ara per una pista acompanyats tota l’estona per camps de vinya, abans d’arribar a Sant Romà, ja molt a prop del punt de partida

A través de l'aplicació Natura Local podeu descarregar-vos l'itinerari i tota la informació de la ruta i fer-la quan vosaltres vulgueu utilitzant els vostres dispositius mòbils. Trobeu la informació a l'enllaç adjunt de Natura Local.

La realització d'aquesta ruta ha estat possible amb el suport de la Diputació de Barcelona - Xarxa de Governs Locals - Catàleg de Serveis de l'any 2021.DIBA-Logo-fn - Andromines

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:19