Ruta de la Serra

  • Dificultat: mitjana
  • Longitud: 4.300 m
  • Desnivell: 240 m

La ruta comença a peu de la carretera C-37, entre el km 54 i 55. L'itinerari recorre tota la Serra de Miralles, rodejant el turó de la Vinya Vella, el turó de Coma-roques i l'Agulla Grossa de Miralles. Abans d'encerclar el turó de Coma-roques, la ruta es bifurca i hi ha la possibilitat de vorejar-lo pel nord a peu i seguint el GR-172, o bé rodejar-la pel sud resseguint el torrent del Mas d'en Sol.

L'itinerari finalitza quan s'arriba al collet de l'Agulla Grossa, a 800 m d'altitud, on hi ha les restes d'una caseta i uns corrals. El cim que s'aixeca a llevant és l'Agulla Grossa (846 m); un sender ressegueix la carena fins dalt del cim.

La panoràmica aquí s'estén fins Montserrat, el Baix Llobregat, les serres litorals de Collserola i el massís de Garraf. A ponent, l'església i el castell de la Roqueta i l'horitzó clou amb les muntanyes de Prades. Als peus de l'Agulla Grossa, una gran panoràmica dels camps de conreus i de vinyes. El puig situat a l'est de l'Agulla Grossa és el Grony de Miralles (866 m), el cim més alt de tot el conjunt de Queralt-Miralles-Montbui.

Al llarg de la ruta es va repetint una seqüència de comunitats vegetals corresponent a l'alternança de solell, carena i obaga que es va trobant en alternar turons rocosos i feixes de conreu de cereal. La ruta compta amb tres punts d'enllaç amb les altres dues rutes.

Darrera actualització: 02.09.2020 | 12:53