Rutes de les Serres de l'Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia ha editat uns llibrets amb 12 rutes per les Serres de l’Anoia. Entre aquestes rutes podeu trobar les que recorren les serres de Miralles-Queralt. Us convidem a descobrir tots els tresors naturals i patrimonials que s’hi amaguen.

La serra de Miralles-Queralt presenta l’interès de constituir un espai de transició entre els altiplans centrals i les serres prelitorals centrals. L’espai reuneix un conjunt orogràfic d’especial interès per presentar un vessant interior de matís continental i un vessant meridional de matís marítim. Des de la perspectiva geològica és remarcable l’escull de la tossa de Montbui i la geomorfologia dels relleus calcaris en què ha tingut importància el modelat càrstic. El mantell vegetal, format essencialment per boscos, i les formes de relleu particulars, determinen una unitat fisiogràfica de notable interès paisatgístic. Cal remarcar l’interès de la fauna cavernícola, amb algunes espècies endèmiques del territori.

Aquestes rutes us les podeu descarregar mitjançant un codi QR i seguir-les lliurement i al vostre aire per descobrir el ric patrimoni natural i cultural de la zona i les seves singularitats.

Us recomanem que tasteu la gastronomia de la zona i descanseu en els allotjaments rurals amb encant amb què compta.

Al web d'Anoia Turisme trobareu diferents itineraris per les Serres de Miralles-Queralt i d'Ancosa-Montagut.

Darrera actualització: 02.09.2020 | 13:03